Lichaams­behandelingen

Binnen Pure Beauty werken we samen met verschillende ondernemers op het gebied van lichaamsbehandelingen, zo is Rebecca gevestigd met Frisfit Massage en Miriam met Pedien’s Voetzorg.

Lichaamsbehandelingen

Middels deze pagina willen we jullie een indruk geven welke behandelingen Rebecca en Miriam zowel uitvoeren. Om het jullie makkelijk te maken kunnen jullie een afspraak bij hun boeken via onze online agenda, let wel hun werken beide op zelfstandige basis dus niet in loondienst bij Pure Beauty. Heb je dan ook een vraag, klacht of wil je je afspraak verzetten? Dan kan je rechtstreeks bij hen terecht.

Ontspannings­massage

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.

 

Voor wie is een ontspannings­massage bestemd?

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

 

Waarom een ontspannings­massage?

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

Cupping

Cupping vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en is al duizenden jaren oud. Cupping is het plaatsen van cups op een geoliede huid. Doordat er een vacuüm in de cups ontstaat worden afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en kunnen blokkades opgeheven worden.  Deze cupping massage is een diepwerkende massage, vergelijkbaar met bindweefselmassage. Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. De behandeling heeft een geweldige, ontspannende en helende werking.

Hoe werkt Cupping precies?

Als er weefsels door overbelasting of blessure niet goed meer functioneren, ontstaat er vaak een ophoping van afvalstoffen en/of vocht, ook wel blokkades genoemd. Ook treedt er vaak bloedvatvernauwing, verkramping en verkleving op. Dit belemmert het herstel. Het werkt niet alleen tegen cellulitis en verslapte huid, maar ook bij vastzittende spieren. De behandeling is hierdoor zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten. Het mechanisme trekt het bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug en wordt gereinigd en afgevoerd. 

De therapeutische gevolgen van de behandeling:

Door het vacuüm in de cup, worden aan de oppervlakte liggende huid, het onderliggende bindweefsel en spierweefsel omhoog gezogen.

Cupping heeft een enorme dieptewerking en zuigt celvocht, inclusief afvalstoffen, toxines, omhoog en tegelijkertijd wordt de bloedsomloop onder de cup flink versterkt. Doordat deze stoffen omhoog gezogen worden, kunnen ze door het lichaam makkelijker afgebroken worden en/of afgevoerd worden via de poriën in de huid.

Cupping kan soms in eerste instantie wat onaangenaam voelen en een prikkelend gevoel geven, maar het geeft wel een verruimend effect, alsof je na de behandeling losser in je vel zit en dat geeft weer een prettig ontspannen gevoel. Daarnaast heeft het een pijn dempende werking.

sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Waarom sportmassage?

Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

DORN THERAPIE & BREUSS MASSAGE

Nek-, schouder- knie- of rugklachten verhelpen door correctie van bekkenscheefstand De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee scheefstand van het bekken en de wervelkolom wordt gecorrigeerd. De bedenker van deze methode, Dieter Dorn, concludeerde dat het begin van rugklachten vaak kan worden gevonden in beenlengteverschil.

Beenlengteverschil ontstaat wanneer de kop van het bovenbeen niet goed in de heup kom schuift. Het bekken wordt aan een kant omhooggeduwd. Deze bekkenscheefstand zorgt ervoor dat de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten geven. Uitstraling in het been, de bilspier en knieklachten zijn hierbij veel voorkomende klachten. Vanuit bekkenscheefstand ontstaat vaak ook pijn en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen, wat onder andere zorgt voor een stijve nek en hoofdpijn. Omdat de omliggende spieren de druk en scheefstand proberen te compenseren, zijn de spieren rond de boven rug, schouders en het bekken vaak erg gespannen.

Scheefstand van wervels zorgt voor zenuwbeknelling. Hierdoor wordt de prikkeloverdracht niet goed geleid. De zenuwen staan in contact met alle spieren en organen. Door scheefstand in de wervels te corrigeren, kan de functie van de zenuwen zich herstellen en kunnen fysieke klachten veranderen. Klachten waarbij je vaak niet meteen een link met de rug zou leggen. Om deze reden wordt er wel eens gezegd dat 80% van alle fysieke klachten kan ontstaan door scheefstand in de wervelkolom.

De Dorn methode is breed inzetbaar, mede omdat het een zeer zachte manier van behandelen is.

indicaties

Veel voorkomende indicaties voor behandeling zijn onder andere:

Hotstone massage

De hot stone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Het geeft onder meer een diep ontspannend effect op het zenuwstelsel, dat dagelijks door vele stressoren uit balans wordt gebracht. Ook helpen de warmte en de massagetechnieken om stijve spieren los te maken. Daarom is de hot stone massage een ideale massagebehandeling bij spierpijn.

De hot stone massage stimuleert eveneens de bloedsomloop en de werking van de organen. Daardoor worden afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd.

Welke stenen gebruik je bij een hotstone massage?

Bij het geven van een hotstone massage maak je gebruik van warme basalt- en lavastenen. Dit zijn vulkanische stenen die erg hard en ijzerhoudend zijn. Ze zijn afkomstig uit rivierbeddingen of de zee; ze hebben hun ronde vorm op natuurlijke wijze gekregen. We noemen dit ongetrommelde stenen. Wanneer de stenen hun ronde vorm machinaal hebben gekregen noemen we dit getrommelde stenen. Een belangrijke eigenschap van deze stenen is dat ze de warmte goed kunnen vasthouden.

Is hotstone massage voor iedereen geschikt?

Een hotstone massage draagt bij aan het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Deze vorm van massage is vooral geschikt voor mensen die last hebben van:

Bij buiten tempraturen boven de 24 graden wordt de hotstone vervangen door ontspanningsmassage.

 

Meer en uitgebreidere informatie vind je op Rebecca haar Website -> www.frisfit.nl

Cryolipolyse

Cryolipolyse is de droommethode wat betreft het verwijderen van vet. Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door middel van koeling. Tijdens de MedCos cryolipolyse behandeling zal vet plaatselijk bevroren worden, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam weer zal verlaten. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd! Deze techniek met afwisselende koude en warmtetherapie, maakt het mogelijk vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen.

De behandeling

Cryolipolyse wordt ook wel FreezeSculpting genoemd. Tijdens de behandeling zal er een Cosbeau anti freeze maak op het te behandelen gebied geplaatst worden, waarna de huid met een behandelkop vacuüm gezogen zal worden. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied warmt binnen enkele minuten op om de vetcellen los te maken waarna de gerichte koeling zal plaatsvinden. Dit kan binnen de eerste tien minuten van de behandeling koud aanvoelen maar dit gevoel zal snel weer verdwijnen. In slechts één uur kunnen tot maximaal vier lichaamslocaties een behandeling ondergaan.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De MedCos cryolipolyse behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen, is deze cryolipolyse behandeling geschikt. De MedCos cryolipolyse behandeling is dus niet bedoeld om af te vallen, maar om het vet van het lichaam te verminderen, waardoor alles wat strakker wordt.

Voor overgewicht is dit echter niet de juiste behandeling. Hoeveel cryolipolyse behandelingen zijn er nodig?

Het is per persoon verschillend hoeveel MedCos cryolipolyse behandelingen er nodig zijn. Het hangt natuurlijk af van uw lichaam en uw vetpercentage, en dat is per persoon verschillend. Daarom is er altijd een intake nodig voordat men een behandeling kan ondergaan. Er zal gekeken worden naar het volume van het te behandelen lichaamsdeel.

Over het algemeen zit er tussen de behandelingen 6 weken, om de huid weer rustig te laten herstellen en het effect uiteindelijk groter te laten doen worden. Tijdens de MedCos behandeling met de cryolipolys kunt u rustig liggen en relaxen, tv kijken, muziek luisteren of een spelletje spelen op uw telefoon. Het is maar net wat u zelf fijn vindt tijdens de behandeling. Na de MedCos behandeling kunt u gewoon uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

De voordelen van de MedCos Cryolipolyse behandeling:

Pedicure

Wanneer je niet regelmatig naar de pedicure gaat, kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de voeten, eelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven. Maar liefst 20% van de Nederlanders krijgen jaarlijks te maken met voetklachten, waarbij vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen dan mannen.

De behandeling

De pedicure behandelingen in onze salon worden uitgevoerd door Miriam van Pedien’s Voetzorg uit Hengelo, Miriam is gediplomeerd pedicure en lid van Provoet. Miriam is elke vrijdag en soms op zaterdag bij ons aan de Hoofdstraat aanwezig.

*Let op! Geen medisch pedicure.

Telefoonnummer Miriam -> 0635621310