Pmu

Permanente make-up wordt aangebracht door onze PMU-specialist Bente. Bente is opgeleid door heel veel verschillende toppers in de wereld van Permanente make-up. 

Zo heeft ze ook het Junior keurmerk van Perfect Eyelash ontvangen, deze ontvang je pas als hun vinden dat jou werk perfect is, dit toetsen ze doormiddel van werk wat je naar hen instuurt en een examen.

Zo zorgen we dat we de nieuwste technieken steeds opvolgen en ook verschillende manieren kunnen aanbieden.

Wenkbrauwen

We zijn allemaal uniek, de één heeft bijna geen wenkbrauwen meer, de ander nog wat haartjes. Grijze, donkere of blonde haartjes, niemand heeft dezelfde wenkbrauwen! Het is dus belangrijk om wenkbrauwen te creëren dat bij jou en jouw gezichtsvorm past. Ik teken eerst de wenkbrauwen voor d.m.v. browmapping, zo bepalen we de vorm van de wenkbrauwen vanuit bepaalde meetpunten.

Vanuit die tekening kun je heel gemakkelijk aangeven of de vorm of kleur nog aangepast moet worden. Bente geeft advies maar u mag altijd eigen inbreng geven over het eindresultaat. Deze tekening wordt overgetrokken waardoor er niets fout kan gaan!

Hoe ziet de behandeling eruit?

Stap 1.

Intake

Als je het fijn vindt kom je eerst een keer langs bij ons in de salon om je vragen te stellen over de behandeling. Maar dit mag ook via de mail, alles staat hier ook al uitgelegd, maar wil je weten of jouw wenkbrauwen wel geschikt zijn? Kom dan even langs. Heb je oude PMU ergens anders gezet? Dan moet je altijd eerst langskomen voor een intake.

Vervolgens krijg je via de mail een intake formulier, zodat we zeker zijn dat je geen contra indicaties hebt. Vul dit ook meteen in als je deze binnenkrijgt.

Stap 2.

Voortekenen

Via browmapping meten we de vorm helemaal uit, ook bespreken we samen goed jouw gewenste kleur en vorm. Dit kunnen we aanpassen totdat je tevreden bent. Wij staan voor natuurlijke wenkbrauwen, passend bij jou gezicht. Wij zetten geen PMU als we niet achter de wens van de klant staan. Onze zorg is namelijk dat jij ook na een aantal jaren nog blij bent met je PMU. En dat ga je niet zijn als je ons vraagt om dikke zwarte wenkbrauwen en wij zetten deze. Dan zit je namelijk op je 80ste verjaardag nog met je blauw/zwarte wenkbrauwen te rumikubben.

Stap 3.

De behandeling

We passen deze techniek toe met ons tattoo apparaat, de pigmenten worden met een naald in de huid geplaatst. Wij werken met een apparaat met CE-keurmerk, en al onze producten handelingen zijn ook gekeurd door de GGD. Onze GGD-vergunning is geldig t/m 5 Juli 2024. 

We beginnen met het zetten van de outline en vervolgens worden de wenkbrauwen ingeschaduwd. Bij ombre brows werken we van licht naar donker met een mooie overloop, dit voorkomt harde lijnen aan de voorkant. Powderbrows worden gezet als pixels, als je dit inzoomt lijken het allemaal kleine stipjes dit zorgt voor een zachte en natuurlijke uitstraling. Na een aantal laagjes is de eerste behandeling klaar.

Houdt er rekening mee dat de wenkbrauwen bij het vervellen tot 40% lichter worden, na 8 weken kom je terug voor de touch-up. Let op! Dit is niet altijd nodig, als de wenkbrauwen goed zijn zijn ze goed, ga er dan niet voor kiezen om toch nog een laagje te zetten omdat je bang bent dat het eerder vervaagd. Met een nabehandeling plaatsen we nog 1 a 2 laagjes pigment waardoor de pmu ook donkerder wordt.

De behandeling duurt ongeveer 2 uur. De nabehandeling 45-60 minuten.

Stap 4.

Nazorg

Van ons krijg je een nazorgformulier wat je wel en niet mag doen. De crème om te verzorgen en de SPF-stick om te beschermen kan je na de behandeling bij ons aanschaffen. Het is echt belangrijk om onze nazorg op te volgen, doe je dit niet dan is het risico echt voor jezelf. We zien ook echt verschil tussen wenkbrauwen waarbij wel dagelijks SPF is gebruikt en waarbij niet, deze gaan toch eerder vergrijzen.

 

Ombre powder brows

Bij ombre powder brows worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment. Dit is de nieuwste trend op het gebied van PMU voor de wenkbrauwen. De naam zegt het ook al “powder” met de techniek wordt op een hele subtiele manier pigment aangebracht tussen de 1e en de 2e huidlaag, deze techniek gaat dus minder diep als de reguliere PMU. Hierdoor lijkt het als of je wenkbrauwen met poeder zijn ingekleurd. Deze vorm van PMU is semipermanent, dat houdt in dat je na een 1-2 jaar de wenkbrauwen moet laten bijwerken zodat je langer kan genieten van je wenkbrauwen.

Doe je dit niet dan zal het pigment steeds lichter worden en soms zelfs verkleuren en na ca. 3 jaar volledig uit de huid verdwenen zijn, wij merken dat klanten het een fijn idee vinden dat ze niet altijd met dezelfde wenkbrauwen rond hoeven te lopen, stel de modetrend wordt weer anders.

Waarom ombre powder brows?

Eyeliner

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met PMU kan met behulp van verschillende kleurstellingen en dikte van de lijn de uitstraling van de ogen worden veranderd. De eyeliners kunnen tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd worden dat een natuurlijk oogopslag geeft. Alles is mogelijk, ook om een bredere eyeliner te zetten als u dat wenst. Voordat ik de behandeling start bespreken we uw persoonlijke wensen door.

Shadoweyeliner

De shadoweyeliner is een vrij nieuwe techniek waarvan dat wij vinden dat die niet mag ontbreken in ons assortiment. De shadoweyeliner staat bekend om het mooie schaduweffect, je hebt dus niet een zwarte lijn maar dit loopt mooi over in een schaduw, meestal laten we dit overlopen in een bruine kleur. Maar je kan ook kiezen voor grijs, blauw of groen. Je kunt deze eyeliner zwaar opzetten maar ook heel mooi subtiel. Op dit moment kiezen de klanten meestal voor deze eyeliner

Infralash

De infralash of ook wel deepliner genoemd is een subtiele eyeliner die de ogen op een natuurlijke manier laten spreken. Deze eyeliner wordt tussen de wimperhaartjes geplaatst. Daardoor geeft het meer diepte aan de ogen, je ogen lijken groter en doordat er pigment tussen de wimperharen geplaatst wordt lijken je wimpers voller. Deze eyeliner zie je alleen als de ogen geopend zijn, het is een hele natuurlijke vorm van PMU. Draag je dus nooit een eyeliner maar wil je je ogen meer laten spreken dan is deze eyeliner wat voor jou. Gebruik je dagelijks eyeliner boven de wimperrand? Dan raden we je aan om voor een normale of shadoweyeliner te gaan, deze zie je namelijk ook als de ogen geopend zijn.

Voordelen van een Infralash?

Veel gestelde vragen:

Je ontvangt van ons na de behandeling een nazorg formulier, het is belangrijk dat je je hier ook echt aan houdt. Dit zorgt namelijk dat de genezing soepel verloopt en verkleind de kans op ontstekingen. Ook zorg je dat het pigment zo mooier geneest.

Tijdens de behandeling wordt een mooie vorm gegeven aan de wenkbrauwen. Vaak worden de haartjes die niet bij de vorm horen voorzichtig weggeschoren. Zodat je ook goed de uiteindelijke vorm kunt zien.

We scheren dus nooit je wenkbrauwen weg, soms denken klanten dat ze na PMU hun wenkbrauwen af kunnen scheren zodat ze nooit meer hoeven te epileren of verven. Dit is niet de bedoeling van PMU.

Helaas kan er tijdens deze periode geen PMU worden gezet. Na de zwangerschap of borstvoedingsperiode ben je van harte welkom, wacht wel tot 6 maanden na je zwangerschap zodat alle hormonen goed uit je lijf zijn.

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden door het hebben van een minder goede wondgenezing. Hierdoor kan er kleurverschil in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle diabetes patiënten hebben een slechte wondgenezing. Bij de meeste mensen is het dus geen probleem mits zij zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

Bij twijfel raden we altijd aan de diabetesverpleegkundige te vragen.

De pijngrens is bij iedereen anders, over het algemeen is het voor de meeste klanten goed te doen. De huid kan worden verdoofd zodat het niet meer gevoelig is.

Je kunt gewoon je dagelijkse bezigheden weer oppakken, er kan een beetje zwelling ontstaan na de behandeling maar dat is vaak de volgende dag alweer minder.

Het mooiste is om de PMU 5-7 dagen niet nat te laten worden. Dit zorgt voor betere hechting van het pigment. We adviseren dus ook om je haren te wassen voordat je de behandeling ondergaat

Zweten kan pigment afstoten daarom adviseren we om dit de eerste dagen niet te doen. In de sauna hebben bacteriën ook meer de kans om een ontsteking te veroorzaken daarom raden we dit de eerste week af.

Als de korstjes eraf zijn mag er SPF gesmeerd worden, Dit is na ca. 1-1,5 week. Pas wel op met de volle zon en verbanding want het is nog steeds een wond. Een hoed of pet wordt dus aangeraden.

Tip; misschien linkje naar de make-up defenser SPF-stick in de webshop

PMU CV Bente

Opleiding PMU Eyeliner en wenkbrauwen – Angelica de Brouwer/ Team Estetica Oktober 2020

Masterclass Shadow Eyeliner – Yevgenia April 2021

Opleiding PMU Powderbrows – Sanne Gilbers/Beauty by Her Mei 2021

Masterclass Powderbrows – Paula Klemmer/Beauty by Us Oktober 2021

Masterclass Cat Eye Eyeliner shadow – Onika Elena Gastmasterclass bij DMT Beauty Juli 2022

Masterclass Design Shadoweyeliner – Jessica van Dalen/Yes by Jes Januari 2023

Masterclass Design Shadoweyeliner – Sylvia Goossens/ PMU Studios Januari 2023

Masterclass Infralash en Eyeliner – Facefacts Academy Februari 2023