Acne therapie + camouflage

We hebben natuurlijk allemaal wel eens last van die vervelende puist, wie altijd net op komt zetten als het niet uitkomt. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar heb je echt last van acne dan weet je pas hoe vervelend dat is. Het maakt je onzeker, je gaat meer make-up gebruiken met het gevolg dat het alleen nog maar erger wordt.

Acne

Vrijwel iedere puber krijgt te maken met jeugdpuistjes, waar de een maar enkele puistjes heeft, heeft de andere een extremere vorm wat zich uit in acne. Maar ook op oudere leeftijd kan acne voorkomen. Vaak heeft dit te maken met een schommeling in de hormoonhuishouding, ongezonde leefstijl, intolerantie voor bepaalde stoffen of verkeerd product gebruik.

Helaas zijn Bente en Rianne allebei bekend met het hebben van acne op jonge leeftijd. Daardoor kunnen ze zich goed inleven hoe de klant met acne zich voelt en welke onzekerheden het met zich meebrengt.

Rianne; Ik had acne vooral op mijn voorhoofd, hierdoor kreeg ik vaak de opmerking grindtegel naar mijn hoofd geslingerd. Als reactie hierop ging ik mijn huid dichtstoppen met te veel dikke make-up. En liet ik een pony knippen, gevolg nog meer ontstekingen want mijn huid kon niet meer ademen.

Ben jij ook klaar met acne, wil je stralen als je in de spiegel kijkt? Lees dan vooral verder, want we leggen uit wat acne is, maar nog belangrijker; hoe komt je ervan af.

Pure beauty overdinkel

Wat is acne?

Acne ontstaat wanneer talgklieren verstopt raken. Dit kan komen door het overmatig aanmaken van talg, dode huidcellen, vuil, oliën en bacteriën. Dit ligt allemaal op je huid en hierdoor kan de uitgang van de talgklier verstopt raken. Dit uit zich in talgophopingen en kan in verschillende vormen naar buiten komen. In gesloten comedo’s maar ook in de wel bekende zwarte puntjes. De zwarte puntjes zie je als de talgklier open is. Bij de witte zit er nog een laagje huid overheen. Het vervelende aan gesloten comedo’s is dat ze niet van zelf verdwijnen, daardoor komt er de propioni bacterie acnes bij met het gevolg een dikke puist of ontsteking.

Soms zien we ook dat er soms uit het niets direct een ontsteking ontstaat. Dit kunnen vervelende diepe bulten zijn die je kan herkennen aan pijnlijke harde bulten, je voelt ook dat ze diep onder de huid zitten.

Waardoor ontstaat acne?

Acne ontstaat onder invloed van verschillende factoren, hieronder leggen we de meest voorkomende uit.

Hormonen

Schommelingen in de hormoonhuishouding zijn vaak de oorzaak. Hormonale acne herken je ook vaak door de plek, deze komt vaak voor in de hormonale zone van je gezicht. De kin en de kaaklijk. Dit kan komen door de puberteit, menstruatie, anticonceptie en zwangerschap. De hormonen veroorzaken een overmatige talgproductie waardoor sneller ontstekingen ontstaan.

Cosmetica

Door het gebruik van verkeerde producten zien we ook vaak een onrustige huid ontstaan. Ze verergeren de huidklachten of verstoppen de huid juist. Je kent het wel het product dat constant voorbijkomt op tv als het middel voor puistjes, ik heb het zelf ook wel eens gekocht omdat je niet weet wat goed is koop je maar wat. Maar dat is nu net het probleem, veel van die producten uit de drogist drogen je huid alleen maar uit. En wat denkt de huid dan? Hey ik word droog dat is niet goed dus ik ga meer talg aanmaken -> Gevolg nog meer puistjes. Dus daarom goede producten en consequent gebruik is echt de sleutel tot succes. Geen verkoop tactiek maar het resultaat van de acne behandeling bereik je samen. 50% met behandelingen in de salon, 50% met thuisgebruik van de juiste producten.

Erfelijk

Ook genetische aanleg kan invloed hebben bij acne. Heeft een van jouw ouders ooit acne gehad? Dan is de kans groter dat ook jij acne krijgt.

Medicatie

Sommige medicatie kan acne als bijwerking hebben.

Verkeerde levensstijl

Ook een verkeerde levensstijl kan zorgen voor meer onzuiverheden. Dan hebben we het niet alleen over het eten van chocola. Maar ook over te veel zon, stress, weinig slaap en roken.

Ik wil van mijn acne af! Maar hoe?

Acne is een hele trouwe vriend, je komt er niet zo makkelijk weer vanaf. Het gaat niet van de ene op de andere dag weg en vraagt veel geduld en doorzettingsvermogen van onze klanten. Een behandeling of zalfje wat voor iedereen werkt is nog niet uitgevonden. Wanneer je bij ons in de salon komt bekijken we wat jouw huid nodig heeft en wat je hier thuis voor moet doen, of zelfs moet laten.

Met acne verwachten we ook echt wel inzet van onze klant, goede samenwerking hierin is echt heel belangrijk! We kunnen niet eens per 4-6 weken wonderen verrichten in een behandeling.

Onze specialistes hebben veel ervaring

We hebben samen met onze klanten al mooie resultaten geboekt, maar wel ook met de volledige inzet van de klant zelf.

Wij kijken samen met jou na de oorzaak en wat is de trigger van jouw acne, daardoor kunnen we dit ook doelgericht aanpakken.

Laat acne niet langer jouw leven beheersen, onze missie is dat jij in de spiegel kunt kijken en denkt ja dit ben ik! Hier word ik gelukkig van!

Krijg ik deze behandeling vergoed van mijn zorgverzekering?

Wij hebben allemaal onze acne specialisatie gehaald, zijn aangesloten bij de Huidproffesional en hebben bijbehorende AGB-code. Dit betekent dat je in veel gevallen de acne behandelingen vergoed kunt krijgen door jouw zorgverzekeraar. Je moet hiervoor wel aanvullend verzekerd zijn, op de site van de zorgverzekeraar kun je zien of acne ook in jouw pakket zit. Je mag ons hier natuurlijk ook altijd even over mailen, geef dan wel meteen je verzekering en pakket door dan kunnen wij dit meteen nakijken. Je betaalt na de behandeling meteen aan ons, krijgt van ons een factuur en deze dien je in bij de zorgverzekering.

Camouflage

Wij voeren ook Camouflage therapie uit in de salon. Dat betekent dat wij ook hiervoor de bijbehorende specialisatie hebben en de juiste AGB-code. Dat betekent dus wanneer bepaalde plekjes als storend worden gezien dat deze behandeld kunnen worden met camouflage therapie. Denk hierbij aan pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, wijnvlekken, melasma, (acne) littekens, couperose etc. 

Wij hebben hier verschillende behandelingen voor waaronder:

Microneedling

Hydrafacial

Peelings

Mail ons voor mogelijkheden hierover.