Bindweefsel

Wat is nou precies bindweefsel? Je hebt er vast wel eens van gehoord maar wat doet het precies?

Bindweefsel is een bepaald type weefsel in ons lichaam dat verschillende delen met elkaar verbindt. Het speelt een belangrijke rol in het geven van structuur, bescherming en ondersteuning aan onze spieren, botten, organen en andere weefsels. Bindweefsel is bijvoorbeeld heel belangrijk voor de natuurlijke wondgenezing.

Vanaf je 25e levensjaar begint er verandering op te treden in het bindweefsel.

De veranderingen in het bindweefsel kunnen we niet 100% voorkomen, maar er zijn behandelingen en keuzes in de leefstijl die bijdragen aan de tekenen van vroegtijdige huidveroudering.

Pure beauty overdinkel

Wat is een bindweefsel­massage?

Een bindweefselmassage is een specifieke vorm van huidverbetering die gericht is op het stimuleren van het bindweefsel in de diepere lagen van de huid. Met deze massage hebben we het doel om de conditie van het bindweefsel te verbeteren. Zo maken we eventuele blokkades en spanningen in het weefsel los.

Door middel van verschillende technieken zoals rollende bewegingen, knedingen, pincement en duimdruk zijn we in staat de huid te manipuleren.De huid gaat van binnen denken dat ie kapot is, daardoor gaat de fibroblast aan het werk omdat deze de huid wil gaan genezen.

Voordelen van een bindweefsel­massage:

Is bindweefselmassage pijnlijk?

Een bindweefselmassage kan als gevoelig worden ervaren, of pijn het juiste woord is vraag ik me af. Hoe vaker je het doet, hoe beter de conditie van het bindweefsel wordt hoe beter het te doen is.