Huidzorg bij kanker

“Als jouw huid niet meer doet wat jij haar toewenst en iedere aanraking kwetsbaar aanvoelt, dan doet dit wat met je zelfvertrouwen”

De behandeling

Sinds Mei 2023 zijn wij gespecialiseerd in huidzorg bij kanker, bij ons in de salon zagen we steeds meer klanten die te maken kregen met kanker. Zelf, of in hun naaste omgeving..

Mijn gevoel zei dat ik hier iets mee moest doen, maar iets hield me tegen. En eigenlijk weet ik nog niet steeds wat me tegen hield; bang zijn dat mensen je te commercieel vinden. Het gevoel geld te verdienen aan iemand die ziek is. Maar toen ik me ging verdiepen in wat je allemaal niet mocht als je in een behandeltraject zit, schrok ik zo erg. Dat betekende dat we heel veel van onze klanten eigenlijk niet zouden kunnen helpen tijdens hun traject. Of naar iemand anders moet sturen, maar een klant zij; ik ken jullie, kom hier al jaren ik ga niet naar iemand anders wie ik niet ken. En dat begreep ik, want juist in een behandeltraject is het fijn om even te kunnen ontspannen bij de specialist waar jij al zolang een band mee hebt.

Je wilt je even weer mens voelen, in plaats van alleen maar patiënt.

Ziek zijn raakt ons allemaal…

Veel mensen die de diagnose kanker krijgen, worden geconfronteerd met veranderingen van hun huid. Denk hierbij aan droge plekken, broze nagels, pigmentvlekjes en jeuk. Deze veranderingen kunnen veel invloed hebben op hoe je je voelt. Niet alleen verandert je eigen leven drastisch, maar ook jouw geliefden krijgen heel wat voor hun kiezen. Wanneer je hiervoor behandeld wordt raakt de huid vaak uit balans, en daar zit je eigenlijk helemaal niet op te wachten.

Tijdens onze specialisatie hebben we geleerd wat je eigenlijk allemaal wel en niet mag gebruiken aan producten en stoffen wat te veel kan zijn maar ook dat je bijvoorbeeld geen aloë vera mag gebruiken in een bestralingstraject.

Waar we ook achter kwamen via onze klanten in een traject, dat er eigenlijk in het ziekenhuis weinig over verteld wordt. Daarom kun je bij ons altijd een vrijblijvende intake inplannen, zodat we jou uitleg kunnen geven wat je kunt verwachten van jouw huid, welke producten jouw huid kunnen beschermen en herstellen in dit traject, en welke stoffen je moet vermijden.

Je hoeft alleen maar nee te zeggen..

 

Nee tegen synthetische stoffen en allergenen zodat de huid kan blijven ademen. Zeker bij een medische behandeling is het voor de huid belangrijk dat de huid vrij blijft van troep. Daarom gebruiken wij de producten van IK Skinperfection, 100% puur en organisch. Deze producten zijn namelijk gebaseerd op de PH waarde van de gezonde huid.

Daarom worden er in deze producten alleen hoog geconcentreerde groene cosmeceuticals, planten, fruit en kruiden, minder conserveringsmiddelen en 0% synthetische geur- en kleurstoffen.

Wat zijn groene cosmeceuticals?

Even makkelijk gezegd; we spreken van groene cosmeceuticals wanneer de werking van producten tegen de farmaceutische aanligt. Door de hoge dosering werkstoffen en lagere PH waarde werken deze stoffen namelijk dieper in de huid. Daardoor kunnen we de ze ingrediënten effectief inzetten zonder belastend te zijn voor de kwetsbare huid. 

De producten zijn vrij van: 

Wat kan een behandeling voor jou betekenen?

Een fijne behandeling bij ons in de salon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je de diagnose kanker krijgt.

Toch kunnen onze gespecialiseerde schoonheidsspecialistes meer voor je betekenen dan je denkt. Wij weten hoe we je ergste huidklachten kunnen verminderen, wij zijn er voor jou om je zelfvertrouwen een boost te geven en je ziekte even te kunnen vergeten.Met onze relaxing touch massage brengen we met zachte drukpunten, penselen en effleurages diepe ontspanning te weeg.

Extra beauty tips

PMU bij kanker

Wanneer je de diagnose kanker krijgt start je natuurlijk zo snel mogelijk met het traject. Maar onderga je een traject waarbij je haren gaat verliezen dan is het misschien fijn om je wenkbrauwen te laten pigmenten. Wel is dit dan zorg om het zo snel mogelijk te doen. Na 1 week zijn de wondjes namelijk echt dicht. Wil je dit, bel ons dan gewoon we maken namelijk altijd tijd hiervoor desnoods werken we een dag wat langer, dit kan namelijk niet meer als je een maal bezig bent met het traject. Omdat je maar 1 behandeling kan ondergaan zetten we vaak extra laagjes, met de nabehandeling ben je al begonnen met het traject en mogen er geen wondjes gemaakt worden i.v.m. infectiegevaar.

De PMU wordt gezet door Bente, ze kijkt naar verschillende factoren voor het mooiste resultaat.

Meer informatie hierover vind je op onze PMU pagina