Microneedling

Microneedling is een van de meest effectieve behandelingen die rimpels, pigmentvlekken en (acne) littekens verminderen en zorgen voor een mooie gezonde huid! Op deze pagina leggen we uit hoe deze behandeling in zijn werk gaat en wat jij van deze behandeling kunt verwachten.

Wist je dat deze behandeling zelfs vergoed kan worden door jou zorgverzekeraar? Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Wat is Microneedling precies?

Microneedling is een van onze medische huid verbeterende behandelingen, een behandeling met wetenschappelijk bewezen resultaat die ontzettend populair is!

Het zorgt er namelijk voor dat je huid er stralend, fijner en jonger uitziet. Zoals je misschien wel weet begint jouw huid vanaf je 25e al met verouderen, vermindert de aanmaak van collageen, een eiwit die zorgt voor een mooie en vollere huid. Microneedling stimuleert de aanmaak van collageen en helpt dus zo jouw huid te verbeteren. Begin je al te begrijpen waarom deze behandeling zo ontzettend populair is?

Pure beauty overdinkel

Wat doet microneedling met je huid?

Microneedling stimuleert de productie van nieuw collageen en maakt je huid glad en egaal. Je huid herstelt van binnenuit waardoor lijntjes, rimpels, (acne) littekens, pigmentvlekken, grove poriën of een doffe huid verbeteren.


De microneedling behandeling wordt uitgevoerd met de dermapen dat de productie van nieuw collageen stimuleert. Dit wordt gedaan door steriele naaldjes die met een hoge snelheid loodrecht de huid in gaan en op die manier expres gecontroleerde microkanaaltjes in je huid ontstaan. Dit gaat zo snel dat je het met het blote oog niet eens kunt zien.

Hierdoor wordt het natuurlijk herstel en genezingsproces in de huid geactiveerd en wordt de productie van nieuw collageen gestimuleerd, triggert het de aanmaak van nieuwe cellen en de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. Dit kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van littekens, het vervagen van fijne lijntjes en rimpels, het verminderen van hyperpigmentatie en het algemeen verjongen van de huid.

Voor welke huidwensen zetten wij microneedling in?

Je hoeft niet perse een specifieke huidwens te hebben om microneelding te ondergaan, het verbeterd namelijk de algehele gezondheid van de huid. Maar bij onderstaande huidwensen zetten we de Dermapen vaak in.

Contra indicaties:

Zijn een van onderstaande contra indicaties op jou van toepassing? Dan is deze behandeling niet geschikt, wel kun je even contact met ons opnemen om te kijken wat wel mogelijk is.

Hoe gaat een microneelding behandeling?

Reinigen

Na de intake en het maken van het behandelplan is het tijd om te starten. Het intake formulier ontvang je vooraf per mail zodat we ook echt zeker zijn dat je geen contra indicaties hebt en de behandeling niet door kan gaan.

We starten met het reinigen met een zachte cleanser om eventuele make-up, olie en vuil te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat we kunnen starten op een schone huid.

Verdoven

Het is mogelijk om de CBD olie van Dermaceuticals aan te laten brengen, thuis neem je al 2 paracetamol in om even de scherpe randjes van de behandeling af te halen. Het maakt het net wat aangenamer.

Cocktails

Geen Pina Colada, maar onze serum cocktails brengen we vervolgens aan op de huid. Deze serums bevatten veel werkstoffen en kunnen gemixt worden voor verschillende indicaties passend bij jouw huidwens. Dit zorgt ervoor dat de Dermapen zich beter over de huid beweegt maar ook dat de werkstoffen dieper de huid in gaan via de microkanaaltjes.

Needlen

We gaan starten met needlen. Dit duurt ongeveer 7-10 minuten en is zeer zeker te doen. De naaldlengte en slagkracht van de pen passen we gedurende de behandeling aan op basis van het behandelgebied en de huidwens.

Peeling

Bij sommige huidwensen brengen we nog een fruitzuur peeling aan om het effect te versterken

Masker

We sluiten de behandeling af met een verkoelend vliesmasker van dermaceuticals, alle kanaaltjes worden door dit masker weer gesloten en het serum in het masker helpt de huid te verzachten, kalmeren en hydrateren.

Het is mogelijk om de behandeling te versterken en de Beautyangel lichttherapie toe te voegen.

Afsluiting

Vervolgens sluiten we af met passende verzorging, deze krijg je ook van ons mee voor de komende 48 uur.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling is de huid vaak rood en zul je merken dat deze warm aanvoelt. Dit komt doordat we de doorbloeding gestimuleerd hebben, je hebt echt het gevoel dat de huid aan het werk is. Vaak voelt het als of je huid opgezwollen is maar dat is niet zo, je huid zal wel even iets gevoeliger reageren.

Na een dag wordt de roodheid al minder, je kant een trekkerig gevoel ervaren dit is volkomen normaal. Ook kan de huid gaan schilferen, trek hier niet aan! Eventuele velletjes kun je voorzichtig wegknippen. Door het genezingsproces kan de huid een beetje gaan jeuken. Smeer daarom voldoende van de crème die je hebt meegekregen de eerste 48 uur. Let op! Je mag alleen het potje gebruiken wat je van ons mee krijgt geen andere producten en ook geen make-up!

Ook is het belangrijk om de eerste 48 uur warmteontwikkelingen in je lichaam te voorkomen, dus niet sporten, te heet douchen of naar de sauna. Verder kun je wel gewoon je dagelijkse werkzaamheden weer oppakken en kun je gewoon weer naar je werk.

Al vinden wij het een goed excuus om je partner eens een dagje de stofzuiger in de handen te geven. ( als geintje bedoeld)

Wordt deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekering?

Vanuit de aanvullende zorgverzekering kan je deze behandeling vergoed krijgen, zo vergoed menzis € 200,- per jaar en Zilverenkruist soms wel tot € 250,- per jaar.

Vraag ons om meer informatie hierover, dit gaat namelijk uit je potje met huidbudget en niet van je eigen risico af.